Zeilen op zaterdag en het Piratenkamp

Beste leden,

Met de ergste kou achter de rug staat het voorjaar weer voor de deur, waar het jaarlijks terugkerende ‘Zeilen op zaterdag’ weer van start gaat! Zeilen op zaterdag is een geweldige manier om kennis te maken met de zeilsport, onder begeleiding van ervaren zeilers van onze vereniging.

Doe jij ook dit jaar weer mee aan de zeilinstructies, meld je nu aanZou je het inschrijfformulier ingevuld retour willen mailen zodat we ook weten of je wel of niet over een eigen boot beschikt dit jaar?

Beschik je niet over een bootje of wil je eerst uitvinden of het zeilen wel wat voor je is, dan heeft de vereniging enkele zeilbootjes ter beschikking naast Splashes hebben in 2018 ook Optimisten.

Voorlopige agenda:
7 april: klus- en informatiedag (optioneel vanaf 13:00)
21 april: omslaan met zwaardbootjes in het zwembad ‘De Ganzenwiel’ te Raamsdonksveer
Zaterdagen 12 mei t/m 30 juni – zomervakantie – 25 augustus t/m 1 september: Zeilen op zaterdag (van 10.00u - 13.00u)
7, 8 en 9 september: Het Piratenkamp (voor alle jeugd van de vereniging, zeilend of niet)

Wil je het ‘Zeilen op zaterdag’ meemaken of extra informatie hebben? Stuur dan een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (of kom naar op 7 april naar de informatiedag).

Tot 7 april op de informatie- & klusdag vanaf 13.00u voor verdere uitleg en het vaarklaar maken van de open zeilboten

Met vriendelijke groet,
Coert Rasenberg
Team ‘Zeilen op zaterdag’

Cursus Klein Vaarbewijs I en Klein Vaarbewijs II

Geachte leden,

In 2018 organiseren we twee cursussen, Klein Vaarbewijs I (KVBI) en Klein Vaarbewijs II (KVBII). De cursussen worden gegeven door Harry Elling, een ervaringsdeskundige - Harry is (water)politieman -  die met woord, beeld en geluid jullie gaat klaarstomen voor het examen.

De data voor KVBI zijn 10 maandagavonden 15, 22, 29 januari; 5, 12, 26 februari; 5, 12, 19 en 26 maart.
De data voor KVBII zijn 6 maandagavonden 7, 14, 28 mei; 4, 11 en 18 juni.

Je ziet dat je in dit voorjaar alles kunt halen. We hebben in april niets gepland zodat je eventueel in april examen KVBI kunt doen en daarna doorpakt met KVB II.

- De locatie van de cursus: clubhuis 't Foksel
- De tijden: van 19.30 uur tot 21.45 uur
- De kosten: € 100,-- pp voor KVB I en €100,-- pp KVB II. Dit is exclusief examengeld en cursusboek. Het cursusboek kost €20,--. Hierover ontvang je meer informatie als je je inschrijft.
- Voor KVBII dien je nog een reken lineaal aan te schaffen.
- Het examen dat je moet afleggen moet je zelf regelen (en betalen) bij VAMEX. Je kunt zelf bepalen wanneer het jou uitkomt en op verschillende plaatsen in Nederland (vamex.nl)
- De cursus dient contant afgerekend te worden tijdens de eerste cursusavond.

Graag je naam (namen), email, mobiel nummer opgeven én en voor welke cursus:

• KVBI
  • KVBII
  • KVB I & II.

Je mag uiteraard ook eerst voor KVBI opgeven en op een later moment KVBII. De cursus is in principe voor leden van WSV Biesbosch en hun familie/gezin. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je de cursus al volgen en examen doen. Je krijgt bij slagen een diploma waarmee je dan op je 18e je vaarbewijs direct kunt aanvragen.

Schrijf je op tijd in. Vol is vol.