Zeilen op Zaterdag

Zeilen op zaterdag – zeilinstructies voor jong en oud.

Het jaarlijks terugkerende ‘Zeilen op zaterdag’ is volgens de cursisten, ouders en instructeurs afgelopen seizoen succesvol verlopen! Zeilen op zaterdag is een geweldige manier om kennis te maken met de zeilsport, onder begeleiding van ervaren zeilers van onze vereniging. Wij begeleiden de aller jongste leden met het zeilen in de Optimist, maar ook de meer ervaren jeugd in de Splash en de Laser. Volwassen leden kunnen (op verzoek) met het ‘Zeilen op zaterdag’ hun zeilvaardigheid verbeteren in de Cork of op de eigen boot.

Beschikt een cursist niet over een bootje of wil men eerst uitvinden of het zeilen wel wat voor hem of haar is, dan heeft de vereniging enkele zeilbootjes(Optimisten en Splashes) ter beschikking.

De agenda was:

7 april: start- en informatiedag

Zaterdagen 5 mei t/m 30 juni – zomervakantie – 25 augustus t/m 1 september: Zeilen op zaterdag

7, 8 en 9 september: Het Piratenkamp (voor alle jeugd van de vereniging, zeilend of niet) – kers op de taart met 15 cursisten en 10 begeleiders succesvol en gezellig verlopen.

15 september: CWO theorieles, knopen les en seizoen 2018 evaluatie.

De zeilinstructies bij Zeilen op zaterdag start om 9.30u met de zeilboot vaarklaar maken voor 10.00u als de zeilinstructie in ‘t Foksel start met een theorie gedeelte en om 10.15u met de zeilboten het water op te gaan voor de zeilinstructies tot 12.30u. De lessen zijn verzorgd volgens de CWO eisen en de cursisten werden wekelijks via een cursistenvolgkaart gemonitord en op 7 juli of 29 september kon bij Zeilschool Biesbosch een CWO examen afgenomen worden voor 25 euro. 29 september hebben 7 cursisten waarvan 3 met Optimisten hun CWO1 diploma behaald en 4 met Lasers en Splashes hun CWO2 diploma behaald. In mei en juni hadden er 10 zwaardboten aangemeld om iedere vrijdagavond met de Zomer Amer wedstrijden in een aparte open zeilboten klasse mee te doen. Dit jaar hadden we zelfs 25 jeugd- en volwassen cursisten ingeschreven voor de zeilinstructies ‘Zeilen op zaterdag’. Daarnaast hadden we een pool van 20 ervaren zeilinstructeurs die als vrijwilligers hun kennis overdragen. Lidmaatschap van WSV Biesbosch is 80 euro/jaar. Deze winter zijn de winterwedstrijden waar een groep jeugdcursisten onder begeleiding van een ervaren instructeur deelneemt met de verenigingszeilboot Cork(Help).

Wil je komend jaar het ‘Zeilen op zaterdag’ meemaken of extra informatie hebben ? stuur dan een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (of kom naar de volgende start- en informatiedag 6 april 2019 vanaf 13.00u in ‘t Foksel WSV Biesbosch Clubhuis, Nieuwe Jachthaven 57, Drimmelen).

Coert Rasenberg – coördinator zeilinstructie
Team ‘Zeilen op zaterdag' – WSV Biesbosch