“I Will Stand By To Assist You”

De coronacrisis is ook op het water en in de havens zichtbaar. Hoewel de maatregelen hopelijk steeds meer worden versoepeld zal het de komende tijd anders dan anders blijven. Om alle watersporters en schippers een hart onder de riem te steken geeft wsv Biesbosch gehoor aan de oproep van de KNZ&RV en watersportverbond.

Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

“I Will Stand By To Assist You”
Het gebruik van een dergelijk vlagsignaal gaat terug naar een verhaal van januari 1926 toen het Britse stoomschip Antinoe op de Atlantische Oceaan in een zware storm terecht kwam en de SS President Roosevelt hen te hulp kwam na een SOS-bericht. Ruim drie en een halve dag heeft de President Roosevelt de Antinoe ter zijde gestaan en na meerdere reddingspogingen -helaas met verlies van twee bemanningsleden- zijn uiteindelijk alle opvarenden van de Antinoe gered.

Gedurende deze reddingsoperatie waren, voor de opvarenden van de SS Antinoe, de seinvlaggen ‘A I’ op de SS President Roosevelt te zien en werden de seinvlaggen een teken van hoop op redding: “I Will Not Abandon You”. In de loop der jaren is de International Code of Signals meerdere malen aangepast en vandaag de dag is vlagsignaal CG 1 “I Will Stand By to Assist You” het meest gebruikelijk.

Oproep
De boodschap van het vlagsignaal biedt hoop in zware tijden, wetende dat er iemand voor je is. Dat maakt de boodschap in deze tijd extra relevant. Juist nu is het belangrijk om aan te geven dat we er voor elkaar zijn en dat niemand er alleen voor staat in deze situatie.

CG1

Zeilen op Zaterdag op 9 mei van start

Zeilen op zaterdag is een geweldige manier om kennis te maken met de zeilsport, onder begeleiding van ervaren zeilers van onze vereniging WSV Biesbosch. Wij begeleiden de aller jongste met het zeilen in de Optimist, maar ook de meer ervaren jeugd in de Splash en de Laser. We hebben vanuit de gemeente toestemming om op basis van de geldende RIVM-richtlijnen en het Watersportverbond Covid-19 protocol de jeugd zeilinstructies te verzorgen enkele regels zijn: eigen drank meenemen, toiletgebruik in noodgevallen en ouders mogen alleen cursisten afzetten(9.30u) en ophalen(12.30u).

Beschik je niet over een bootje of wil je eerst uitvinden of het zeilen wel wat voor je is, dan heeft de vereniging enkele zeilbootjes ter beschikking. De zeilinstructies worden op basis van de CWO eisen uitgevoerd middels cursisten volgkaarten met de mogelijkheid om begin juli of eind september het CWO examen te volgen. De zeil instructies bij Zeilen op zaterdag starten om 9.30u met het vaarklaar maken van de zeilboten en om 10.00u start de instructie in of nabij ons clubhuis en om 10.15u gaan de cursisten met instructeur het water op met de zeilboten.

Agenda:

Zaterdagen 9 mei t/m 4 juli(vanaf 9:30-12.30u): Zeilen op zaterdag

Wil je 'Zeilen op zaterdag' meemaken, meld je dan aan voor 8 mei via het inschrijfformulier en/of kom op 9 mei naar de start- en informatiedag.

Tot 9 mei 2020 op de start- en informatiedag vanaf 9.30u bij ons clubhuis 'T Foksel(Nieuwe Jachthaven 57, Drimmelen) om kennis te maken met de zeilsport! We

Met vriendelijke groet,

Team Zeilen op Zaterdag

Groet, Coert

MAATREGELEN CORONAVIRUS - UPDATE 1 APRIL

Graag bericht ik u namens het bestuur het volgende. Naar aanleiding van de jongste maatregelen van het Rijk en de Veiligheidsregio West- en Midden Brabant is het sanitairgebouw van onze WSV Biesbosch vanaf heden gesloten. U kunt geen gebruik maken van toiletten en douches. Ook de wasmachine en wasdroger van de WSV zijn buiten gebruik.

De aangepaste regels zijn nu als volgt. Bij het bezoek aan de haven dient u deze op te volgen.

• Het clubhuis is tot nader order gesloten voor alle activiteiten.
• Het havenkantoor is alleen ná telefonische afspraak met de havenmeester geopend voor haven gerelateerde zaken (m.u.v dinsdag & woensdag  dan is het havenkantoor geheel gesloten).
• Het sanitair gebouw is afgesloten en buiten gebruik.
• Wasmachine en droger zijn buiten gebruik.
• Wij verzoeken u de relingen van loopbruggen niet aan te raken en de drukknop om de steigerdeur te openen bij vertrek van de steiger met de ellenboog te bedienen.

Ter bescherming van onze havenmeesters & leden verzoeken wij u bij het bezoeken van het havenkantoor & steigers:

• Gepaste afstand bewaren in op terrein en op de steigers (1,5 meter).
• Geen samenscholingen.
• Bezoek de haven bij voorkeur alleen (of met partner), geen groepen!
• Bij eventueel bezoek havenkantoor(na telefonische afspraak)  maximaal één persoon naar binnen.
• Neem bij voorkeur telefonisch of via email contact op met de havenmeester indien u vragen heeft op 06 53 794167 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Het WSV Biesbosch terrein en steigers zijn verder gewoon toegankelijk zoals gebruikelijk voor leden.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid en gaan ervan uit dat u dat ook zult doen. Hartelijk dank.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Erik van Dijk