KaasplankjesRace 10 t/m 14 september

Woensdag zeilen van Stellendam naar Pin Mill, donderdag een biertje drinken in de Butt and Oyster en vrijdag terug, strijdend om het kaasplankje. Wie het eerste de denkbeeldige lijn SG1 - SG2 bij Stellendam passeert is de winnaar. In 2011 nodigde ik enkele medezeilers uit om mee naar de pub te gaan om een biertje te drinken.....in Engeland. Zogezegd zo gedaan, we hebben een overtocht Stellendam-Pin Mill (UK) georganiseerd en 's avonds zaten we in de Pub in Engeland. ('we' zijn twee bootbemanningen). Voor de terugreis bedachten we dat het wel leuk zo zijn om er een zeilwedstrijdje van te maken. Starten buiten de haven van Pin Mill en wie het eerste de SG1 voor de kust van Stellendam passeert is winnaar. Uiteraard moesten we ook een prijs hebben. Dit werd het net voor mijn verjaardag verkregen kaasplankje. De kaasplankjesrace was geboren.

Dit is inmiddels 10 jaar geleden en we zijn, wanneer de weersomstandigheden het toelieten, met verschillende boten en verschillende bemanningen overgestoken. Vorig jaar hebben we de race gecanceld in verband met Corona en ook dit jaar is het zeer moeilijk om met alle Corona- en Brexitregels de overkant te bereiken. We zijn echter niet voor één gat te vangen en hebben besloten dat de Race dit jaar van Texel naar Stellendam gevaren gaat worden.

Hoe ziet het programma eruit?

Vrijdag 10 september: de boten van Drimmelen naar Willemstad varen

Zaterdag 11 september: Willemstad- Stellendam, lunchen en daarna het ruime sop kiezen

Zondag 12 september: Aankomst Texel, middag- en/of avondprogramma

Maandag 13 september: Start Kaasplankjesrace richting SG1

Dinsdag 14 september: terugtocht naar Drimmelen

We kunnen nog verrassingen tegenkomen, zoals de sperring van de Haringvlietbrug. Een alternatief is om uit te varen via de Nieuwe Waterweg en vrijdag te overnachten in Rotterdam.

We hebben al vijf deelnemende schepen; de Lutris van Roelof Zomer, De Westenwind van Marcel van de Heuvel, de Zilt van Martin Looije, de Startibartfast van Cees Verhoef en de Pur Sang van Nico Karper. Vind je het leuk om ook mee te varen met je boot? Zoek een goede bemanning en meld je aan bij Nico Karper: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of stuur een Whatsapp bericht naar 06-22426954.

Varen op zee is een serieuze bezigheid. Bereid jezelf, de bemanning en de boot goed voor. Zorg voor de juiste veiligheidsmiddelen en de actuele kaarten aan boord. De schipper is ten alle tijden verantwoordelijk voor zijn crew en boot. We varen in onderling overleg en er is geen officiële organisatie. Aangezien we dit jaar langs de Nederlandse kust varen komen we een aantal vluchthavens tegen; Scheveningen, IJmuiden en Den Helder. Mocht het onderweg te spannend worden is het mogelijk deze havens aan te doen en op enig moment weer aan te sluiten bij de overige boten.

Ik heb er zin in….

Zeilen op zaterdag gaat verder!

Na de welverdiende vakantie gaan we vrolijk verder, en wel als volgt:

- Zaterdag 11 september - Wedstrijdzeilen op zaterdag*
- Zaterdag 18 september - Wedstrijdzeilen op zaterdag*
- Zaterdag 25 september - Wedstrijdzeilen op zaterdag*
- Zaterdag 02 october - Wedstrijdzeilen op zaterdag*
- Zaterdag 09 october - Wedstrijdzeilen op zaterdag*

*Open inschrijving voor zowel de jeugd als de volwassenen

1e start 10.30u voor de grote mannen, 1 wedstrijd per dag
1e start voor de (optimist, splash, Laser) 11.00u, 2 wedstrijdjes per dag