Winterwedstrijden

Winterwedstrijden

WSV Biesbosch organiseert voor de 48e keer winterzeilwedstrijden vanuit Drimmelen. Een lekker dagje uit voor het hele team, sportief gecombineerd met Brabantse gezelligheid, en vooral betaalbaar.

Er wordt gestreden in de klassen ORC, Sportboot spi/gen en ongemeten jachten. Eenheidsklassen (kielboot) zijn van harte welkom en krijgen een eigen start vanaf 5 inschrijvingen. Om aan een groeiende vraag te voldoen, introduceren we deze editie een double handed klasse binnen de ORC. De DH deelnemers starten mee in de ORC klasse(n) en varen een dubbel klassement gebaseerd op de ORC triple number en Special scoring DH ToT rating. Een dubbele kans op een mooie dag of overall prijs!

Niet in het bezit van een ORC meetbrief, maar wel zin om in deze klasse deel te nemen? Het is mogelijk met ORC Declared , een laagdrempelige, kosteloze manier om in te stappen in het ORC. Als je als eigenaar een paar eenvoudige gegevens via het aanvraagformulier opgeeft, zal het rekenprogramma van het ORC de ontbrekende gegevens zelf invullen.

Zin om deel te nemen? Kijk op winterwedstrijden.com en registreer online.

Programma winterwedstrijden 2024 – 2025:
WW1 – 3 november
WW2 – 1 december
WW3 – 29 december 
WW4 – 12 januari
WW5 – 2 februari
WW6 – 23 februari
WW7 – 16 maart
WW8 – 30 maart

Het inschrijfgeld voor de serie bedraagt EUR 90,- . Tevens bestaat de mogelijkheid om uw schip bij WSV Biesbosch af te meren. De kosten hiervoor bedragen € 7,- per meter per week en is van toepassing op de periode; 1 week voor aanvang tot 1 week na beëindiging van de winterwedstrijden. U dient wel minimaal 3 wedstrijden deel te nemen, anders is het reguliere passanten tarief van toepassing.

Veiligheid heeft prioriteit bij de organisatie en alle deelnemers zijn verplicht een reddingsvest te dragen. Op het water is een team van volgschepen aanwezig welke kunnen assisteren bij eventuele calamiteiten.

Voor meer info, het “Team Winterwedstrijden” is te bereiken via: info@winterwedstrijden.com.