WinterWedstrijden

WSV Biesbosch organiseert voor de 45e keer winterzeilwedstrijden vanuit Drimmelen. In samenwerking met vele vrijwilligers en sponsoren wordt er een top zeilevenement neergezet waarbij de strijd op het water gecombineerd wordt met een gezellige apr├Ęs sail. Drimmelen is gelegen in het watersportgebied van Brabant en vormt de poort tot de Biesbosch. De wedstrijden worden verzeild op rivier de Amer, Hollands Diep en Merwede. Gevarieerd wedstrijdwater waarbij de zeilers optimaal gebruik moeten maken van tactiek, windshifts & stroming.

Er wordt gestreden in de klassen ORC, J-22, Cork 1720, Sportboot en ongemeten jachten. Eenheidsklassen (kielboot) zijn van harte welkom en krijgen een eigen start vanaf 5 inschrijvingen. Om aan een groeiende vraag te voldoen introduceren we deze jubileumeditie een doublehanded klasse binnen de ORC. De DH deelnemers starten mee in de ORC klasse(n) en varen een dubbel klassement gebaseerd op de ORC triple number en Special scoring DH ToT rating. Een dubbele kans op een mooie dag of overall prijs !! 

Niet in het bezit van een ORC meetbrief maar wel zin om in deze klasse deel te nemen ? Het is mogelijk met ORC Declared , een laagdrempelige, kosteloze manier om in te stappen in het ORC. Als je als eigenaar een paar eenvoudige gegevens via het aanvraagformulier opgeeft zal het rekenprogramma van het ORC de ontbrekende gegevens zelf invullen.

Zin om deel te nemen ? registreer online 


Programma winterwedstrijden 2020 - 2021:
WW1 - 01 november
WW2 - 29 november
WW3 - 13 december
WW4 - 27 december (rondvaart)
WW5 - 17 januari 
WW6 - 21 februari 
WW7 - 07 maart
WW8 - 28 maart (rondvaart)

Het inschrijfgeld voor de serie bedraagt EUR 90,- . Tevens bestaat de mogelijkheid om uw schip bij WSV Biesbosch af te meren. De kosten hiervoor bedragen EUR 7,- per m2 en is van toepassing op de periode; 1 week voor aanvang tot 1 week na beeindiging van de winterwedstrijden. Stroomverbruik (16A)  wordt per KWh afgerekend (EUR 0,28). 

Veiligheid heeft prioriteit bij de organisatie en alle deelnemers zijn verplicht een reddingsvest te dragen. Op het water is de reddingsbrigade 't Rooie Paerd aanwezig, geassisteerd door volgschepen.

 


Met vriendelijke zeilgroet,
Team Winterwedstrijden.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Slideshow
<< > || >>